Nutná aktualizace:

Farnost Partutovice je od r. 2020 spravována z Hranic a proto kontakty i cena za pobyt je na P. Františku Dostálovi, děkanovi. Dobrá zpráva je, že fara je ještě opravenější, než na uvedených fotkách. Děkuji za pochopení. Vojtěch Hýbl, dříve pastorační asistent.

 

Správný kontakt: 

Kontakty – Římskokatolická farnost Hranice (farnost-hranice.cz)

 

Jde o menší, zevnitř opravenou budovu (vnější úpravy se plánují 2019 - 2020), kolem je prostorná zahrada, uzavřený dvůr s východem na zahradu, možnost stanování, ohniště na opékání, hned vedle fary je obecní víceúčelové hřiště, které lze v případě jeho volnosti využít.

Kuchyň na faře tvoří s jídelnou jednu společenskou místnost, za ní jsou 2WC a 1 sprchový kout, samozřejmě teplá voda. Další 3 místnosti jsou volné pro 15-20 osob, z nichž 6 může spát na madracích a 7 na posteli či gaučích, ostatní na karimatkách.

Vytápění pravé poloviny fary krbovými kamny (dřevem) a v levé části jednoduchá kamna „Petry“. V kuchyni je plynový sporák, varná konvice, mikrovlnka, lednička a nádobí pro 20 osob.

Kostel, škola, OÚ a sál jsou poblíž fary, další hřiště spíš fotbalové "v Hliníkách" je v polovině vesnice.

Přímo v obci je také obchod, pohostinství v objektu OÚ, zemědělské družstvo a větrný mlýn s občerstvením.

Kdo tam chce nějakou dobu trávit nejlépe se skupinkou rodin či mládeže, je nutné, aby kontaktoval faráře z Drahotuš, P. Radomíra Šidleje - e-mail: fadrahotuse(at)ado.cz .

Cena včetně energií 65Kč/os./noc – při skupinách nad 20 osob 60Kč/os./noc

Na fotce výše je hřiště vedle fary, místní škola, obecní úřad i kostel. Při zvolení jiného úhlu focení by byl v dálce vidět i mlýn.

Podívejte se, jak to na faře vypadá: Fara Partutovice březen 2019

Ještě doplním odkaz na stránky obce, kde najdete i více k historii: http://partutovice.cz/